Loader

Lancia оновила свою єдину модель Ypsilon

Хоча вже кілька років Lancia продається тільки в Італії, а в Мережі час від часу виникають чутки про скоре закриття бренду, компанія до цих пір жива. Більш того, єдина модель італійців навіть дочекалася планового рестайлінгу.

Незважаючи на всі розмови, в Італії Ypsilon добре продається (за минулий рік продажі склали близько 43 тисяч) і в даний час мова про закриття Lancia не йде: керівництво нещодавно створеного альянсу Stellantis заявило, що в компанії мають намір зберегти всі існуючі бренди.

Третє покоління міського автомобіля Lancia випускається з 2011 року, а в 2015 році було проведено його перше серйозне оновлення.

Зараз автомобіль отримав нову решітку радіатора з вертикальними планками, а всі зовнішні хромовані акценти будуть замінені на нові. Додано новий колір Elegant Blue, оновлені фари, замінений передній бампер.

У салоні Lancia Ypsilon встановлена нова інформаційно-розважальна система з 7-дюймовим екраном, доданий новий тип тканини, виготовленої з переробленого пластику. Вже в базі є пакет EcoChic, що включає салонний антиалергенний вугільний фільтр.

Якщо ви віддаєте перевагу чомусь більш модному, для Ypsilon в якості опції можна навіть замовити алькантару.

Серед моторів нічого нового: в минулому році модель отримала гібридний привід від прямого родича, Fiat 500. Він включає трициліндровий 1,0-літровий бензиновий FireFly, 12-вольтовий стартер-генератор і літій-іонну батарею.

Крім 70-сильної гібридної трансмісії є також 0,9-літровий двигун Twin Air, що вміє працювати на метанолі, і 1,2-літровий мотор на 69 к.с., який може працювати на зрідженому газі.

Lancia Ypsilon 2021 модельного року у себе на батьківщині коштує від 15 100 євро (комплектація Silver) або від 16 700 євро (Gold).